Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Turboahdin perustietoa - Turboahdin termistöä

Turboahdin läpileikkaus


Turboahdin
- Moottoriin asennettu apulaite joka on polttomoottorin tehoa lisäävä osa. Patentoitu vuonna 1905, useita eri valmistajia. Lähes kaikissa tämän päivän ajoneuvoissa on turboahdin.

Ensiasennus turboahdin - Tätä termiä käytetään autovalmistajien turboahtimista jotka ovat moottoriin asennettu autotehtaalla. Moottori- / autovalmistajat eivät itse valmista turboahtimia vaan he käyttävät eri turboahdin valmistajia kuten Mahle, Garrett, IHI, Schwitzer, Mitsubishi, BorgWarner, jne, jne.

Kunnostettu turboahdin - Tätä termiä käytetään turboahtimesta joka kunnostettu kulumisen tai rikkoutumisen takia uusilla osilla tuotantolaitoksessa joka erikoistunut turboahdin kunnostuksiin. Euroopan alueella kunnostuksia tekevät tähän erikoistuneet yritykset laadukkailla varaosilla. Turbotukku.com, kehittää ja valvoo turboahdin kunnostuksia ja toimittaa asiakkailleen erittäin laadukkaat turboahtimet jo vuosien kokemuksella.


Turboahdin vinkuu - Tätä termiä kuulee hyvin usein. Turboahtimen laakeroinnin ja akselin väljistyessä käy lähes aina niin että turboahtimen siipipyörät osuvat turboahtimen siipipyörien koteloihin joka muodostaa vastaavan äänen kuin sirkkelillä leikattaisiin.


Turboahdin viheltää - Tätäkin termiä kuulee hyvin usein. Turboahtimen vihellys voi tulla siipipyörien osuessa pesien seinämiin tai tiivisteen välistä johtuvasta ohivuodosta. Toki ääni voi tulla myös muualtakin mutta nämänäin yleisesti.


Turboahdin vuotaa öljyä - Turboahtimen laakeroinnin ja akselin väljistyessä öljy pääsee kulkeutumaan siipipyörien pesiin. Öljyvuoto voi alkaa täysin normaalin turboahtimen kulumisen myötä tai liian koavasta vastapaineesta pakopuolella. Kun esim. katalysaattori tukkeutuu ja pakokaasu ei pääse poistumaan moottorista muodostuu turboahtimeen erittäin kova vastapaine joka rikkoo turboahtimen.


Turboahdin ei ahda - Turboahtimen tehottomuus voi johtua itse turboahtimesta tai moottorin apulaitteista, usein ahtopaineensäätimestä. Ahtopaineensäädin ei ole osa joka on turboahtimessa vaikka nimestä näin voisi päätellä. Turboahtimen ahtopaineen säädin sijaitsee autossa itsessään. Myös ajoneuvossa itsessään olevat alipainevuodot aiheuttavat tilanteita ettei turboahtimelle riitä alipainetta sen toimintaa varten. Turboahtimen normaalit kulumat voivat johtaa siihen että tehot hiipuvat ja erityisesti siipipyörien osuessa koteliodensa seinämiin niin että siipipyöristä katoavat siivet. Ensiasennus turboahtimia autotehtaille valmistavat tehtaat eivät kunnosta turboahtimia mutta toimittavat uusia ensiasennus turboahtimia jälleenmyyntiin rikkoutuneiden tilalle. Turbotukku.com testaa ja kehittää itse turboahtimia sekä valitsee niiden kunnostuksissa käytettävät laadukkaat varaosat. Kilpa-ahtimiin ja ns. custom-ahtimiin valmistamme tarvittaessa omatuotantona erittäin kestävät ja laadukkaat osat!

Euroopassa sekä muuaalla maailmassa toimii useita turboahtimien kunnostuksiin erikoistuneita tehtaita jotka kunnostavat rikkoutuneet ensiasennus turboahtimet uusilla osilla. Kunnostetuissa turboahtimissa ei yleensä käytetä alkuperäisvalmistajan osia.

Turboahdin on patentoitu vuonna 1905. Kaikkiin turboahtimiin on saatavilla laadukkaita varaosia joilla jokaisen turboahdin valmistajan turbot ovat uudelleen kunnostettavissa. 

Osa turboahdin valmistajista ei toimita varaosia turboahtimiin mutta toimittavat turboahtimia jälkimarkkinoille rikkoutuneen ensiasennus turboahtimen tilalle.

Turboahdin varaosia

Turboahdin varaosia

Täysin uusia Garrett turboahtimia

Täysin uusia Garrett turboahtimia

Täysin uusia Garrett turboahtimia

Täysin uusi Garrett ja Turbotukku.com kunnostama turboahdin

Täysin uusi Garrett ja Turbotukku.com kunnostama turboahdin

Täysin uusi Garrett ja Turbotukku.com kunnostama turboahdin

Turbotukku.com kunnostetut turboahtimet

Turbotukku.com kunnostetut turboahtimet

Turbotukku.com kunnostetut turboahtimet

Turbotukku.com / Greenline tiivistesarjat

Turbotukku.com / Greenline tiivistesarjat

Turbotukku.com / Greenline tiivistesarjat

Turbotukku.com tarjoaa kahdenlaisia turboahtimia.

1. Saatte kauttamme täysin uusia alkuperäisiä autotehtaiden käyttämiä ensiasennus turboahtimia kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin. Maahantuomme itse kaikki turboahtimet joita tarjoamme suoraan kuluttajille, yhteistyö autokorjaamoille ja autovalmistajien edustamille merkkiliikkeille valtakunnallisesti. Kaikissa Turbotukku.com:n maahantuomien turboahtimien takuuasioissa valmistavan tehtaan suuntaan takuutarkastukset ja käsittelyt suorittaa Turbotukku.com. Takuutapauksissa maksamme rikkoutuneen turboahtimen asennuksen ja irroituksen suoraan autokorjaamolle kun asennus työt on tehty takuuehtojemme mukaisesti.
2. Saatte kauttamme kunnostetut turboahtimet joiden tuotekehittelystä, kunnostuksesta ja maahantuonnista vastaa Turbotukku.com. Ostamme rikkoutuneita / viallisia ensiasennus turboahtimia ja suoritamme niiden kunnostukset tarkkaan valikoiduilla alihankkijoilla jo vuosien kokemuksella. Olemme tunnettuja korkealaatuisista kunnostetuista turboahtimista joita toimitamme automaahantuojien virallisille merkkikorjaamoille, monimerkki autokorjaamoille sekä suoraan kuluttajille. Kaikissa Turbotukku.com:n kunnostamien turboahtimien takuuasioissa takuutarkastukset ja käsittelyt suorittaa Turbotukku.com. Takuutapauksissa maksamme rikkoutuneen turboahtimen asennuksen ja irroituksen suoraan autokorjaamolle kun asennus työt on tehty takuuehtojemme mukaisesti.

Kun autotehtaalla henkilö- tai pakettiauton moottoriin ensiasennus turboahtidin rikkoutuu se päätyy lähes aina uudelleen kunnostettavaksi.

Turboahdin kunnostukset ovat erittäin korkean ammattitaidon omaavien yritysten toimialaa, emme suosittele turboahtimen kunnostusta kotona.

Oikeat säätöarvot, laadukkaiden osien valinta sekä rikkoutuneen turboahtimen diagnosointi on ammattitaitoa joka tulee vain pitkään turboahtimien kanssa toimiessa. Meillä turboahdin tuntemus on rakentunut yli 25 vuoden ajalta autokorjaamo liiketoiminnasta sekä kilpa-autoilusta ja kilpa-autojen rakentamisesta kotimaisiin sekä ulkomaisiin ralli- sekä ratakilpailuihin.

Kun rikkoutunut turboahdin kunnostetaan uusilla osilla sekä pako- ja imupesäoneistetaan säästyy turboahtimen osalta selvää rahaa sekä rikkoutunut turboahdin ei päädy luontoon.

Turboahdin varaosia valmistavat useat eri valmistajat samaan tapaan kuin ajoneuvojen muitakin varaosia. Turboahdin itsessään ei ole sen kummempi osa moottoria kuten polttoainepumppu, starttimoottori, vaihdelaatikko tai laturi, kaikki nämä voidaan uudelleen kunnostaa. Erittäin usein kuulee turboahdin myyjän tai korjaamon kertovan asiakkaalle että jonkun ajoneuvon turbohdinta ei pysty korjaamaan. Sanoisimme että kaikki turboahtimet pystytään kunnostamaan jos ammattitaito sekä -tieto turboahtimista on ajan tasalla. Mitä uudempi turboahdin on rikkoutunut niin stiä suuremmalla todennäköisyydellä olemme Suomen markkinoilla yksi todella harvoista turboahdin erikoisliikkeistä joka turboahtimen pystyy kunnostamaan. Erittäin monet autokorjaamot eri puolilta Suomea kunnostuttavat ns. vnt-turboahtimet meillä. 

Erityisesti jos turboahdin on sähköisellä vnt-johdinsiivikon säätimellä niin Suomessa ei tietääksemme ole muita toimijoita jotka tekevät ohjainboksin kunnostukset sekä säätävät ahtimen oikeisiin säätöarvoihin meidän lisäksi. Turbotukussa meillä on käytössä uusinta tekniikkaa olevat turboahdinten kalibrointiin valmistetut tekniset laitteet. Konekantaa päivitämme jatkuvasti ja pelkästään elektronisessa vnt-pöydässä meillä on yli 1500 turboahtimen tehdasasetukset / säätöarvot. Olemme avanneet, purkaneet ja tarkastaneet ohjainbokseja usean vuoden ajan ja tänä päivänä pystymme kunnostamaan esimerkiksi Hellan valmistaman ohjainboksin jota käyttää turboahtimissaan Garrett nimellä tunnettu turboahdin valmistaja. VDO ja Siemens valmistavat ohjainlaitteita joita löytyy BorgWarnerin turboahtimista. Nämä säätimet vaihdamme aina tehdasuusiin turboahdin kunnostuksen yhteydessä.

Hyvin usein on niin että valmistaja joka toimittaa autotehtaalle alihankintana komponentin moottoriin liitettäväksi, esimerkiksi turboahtimen, nämä tehtaat eivät kunnosta tuotteitaan uudelleen vaan tarjoavat pelkästään uutta turboahdinta kuluttajalle ensiasennus turboahtimen rikkoutuessa. Me siis kunnostamme kaikkien eri valmistajien turboahtimet sekä panostamme siihen että kunnostuksen jälkeen ne olisivat alkuperäistä kestävämpiä. Pyrimme käyttämään turboahdin varaosia joista meillä on vuosien kokemus. 

Meidän tuotevalikoimaan kuuluvat autotehtailla käytetyt ensiasennus turboahtimet täysin uusina sekä turboahtimet jotka uudelleen kunnostettu. Ostamme joka päivä rikkoutuneita ensiasennus turboahtimia, puramme ja tutkimme niiden heikot kohdat sekä selvitämme syyt miksi ne rikkoutuu. Erittäin usein ensiasennus turboahdin on rikkoutunut ensimmäisen kerran jo 50.000 - 100.000 kilometrin ajomäärissä. Syy on usein ulkoinen turboahtimeen liittymätön tekijä. Meidän päätarkoitus tehdessä kehitystyötä ensiasennus turboahtimien kunnostuksiiin on löytää alkuperäisosia kestävämpiä ratkaisuja.

Meillä on käytössä automatisoitu hydraulinen cnc-sorvi turboahtimien varaosien valmistukseen. Varsinkin kilpa-autoihin ja ns. custom turboahtimiin on tärkeä kyetä tuottamaan tarkasti työstetyt siivet sekä akselit jolloin voimme olla aina varmoja että materiaaleissa käytetyt seokset vastaavat laatua jolla voimme myöntää kunnostetuille turboahtimille 24 kuukauden takuun ilman kilometrirajoitusta.

Kannattaa huomioida että nykyaikaisten turboahtimien kunnostuksiin ei Suomessa pysty kovinkaan moni turboahtimia jälleenmyyvä, maahantuova tai perushuoltoja sekä turboahdin vaihtotöitä tekevä auto- ja turboahdinkorjaamo. Hyvin usein asiakkaille kerrotaan että turboahdinta ei voi tai pysty kunnostamaan / korjaamaan. Meidän käsityksen mukaan tämä kertoo enemmän ammattitaidosta ja sen kehittämisestä muuttuvien markkinoiden mukana.

On helppo vaihtaa vain pelkkä turboahdin moottorin kylkeen mutta turboahtimen sisäisten osien ymmärtäminen sekä sen rikkoutumisen aiheuttaneen vian paikallistaminen ei onnistu kaikilta. Meidän työ on palvella auton omistajaa sekä autokorjaamoa kertomalla mitä kohteita tulee tarkastaa ennen turboahtimen asennusta jolloin vältytään siltä ettei uusi tai kunnostettu turboahdin rikkoudu samaan vikaan uudelleen heti asennuksen jälkeen.

Me kehitämme tuotteitamme sekä palveluitamme erittäin suurella sydämellä turboahdin kunnostuksiin ja korjauksiin liittyen. Seuraamme turboahdin markkinoiden uusimpien kunnostuslaitteiston tuomat edut, olemme yhteydessä eri puolille maailmaa varaosa valmistajiin sekä testaamme osia turboahtimiimme erilaisin testein.

Olemme monen autokorjaamon onneksi tarjonneet apua ja teknistä tukea jolla työnalla ollut ajoneuvo on saatu kustannustehokkaasti takaisin liikenteeseen sekä itse ongelma joka turboahtimen rikkoi korjattua samalla pois autosta. Normaali kuluttaja-asiakkaan ohjaamme miellämme yhteistyökorjaamolle jonka tunnemme ja tiedämme selviytyvän haastavammastakin turboahdin vaihtotyöstä.

Vastaamme kaikkiin turboahdin kysymyksiin mielellämme. Olemme Suomen markkinoilla yksi harvoja toimijoita joilta saatte sekä täysin uudet että kunnostetut turboahtimet kaikkiin automerkkeihin ja malleihin. Teemme turboahdin kunnostukset myös veneisiin ja muihinkin turboahdettuihin moottoreihin.

Kun turboahdin rikkoutuu ottakaa aina yhteyttä meihin!